Вы здесь
Главная > Досуг > Кулинария > Шакшука від Ольги Йорк

Шакшука від Ольги Йорк

Шакшука від Ольги Йорк. Покроковий рецепт з фото

Своїм рецептом приготування популярного сніданку на Близькому Сході «Шакшука» ділиться наша землячка, уродженка Сум, яка нині живе у США, Ольга Йорк.

Шакшука традиційно включає в себе яйця пашот в смачному соусі з помідорів і спецій. Сьогодні ми пропонуємо  зелений соус із смаженими Tomatillos (які можна замінити зеленими помідорами) і зеленим кабачком цукіні.  Блюдо акомпанується шматочками лавашу.

Приготування займе 30-40 хвилин, страва розрахована на 2 персони, енергетична вартість 590 калорій.

Інгредієнти для приготування:

Шакшука від Ольги Йорк. Інгредієнти

  • 2 домашніх яйця
  • 2 невеликих лаваша
  • 2 зубки часнику
  • 1 кабачок
  • 1 лимон
  • 1 велика картоплина
  • 2 томатилос (зелені помідори)
  • ⅓ склянки cиру фета (козячого сиру)
  • 2 ст. ложки спеції зартар (приготування: змішати 0,5 ст. ложки нарізаного свіжого орегано, 0,5 ст. ложки сумах (якщо не знайдете – можна замінити лимонним соком), 0,5 ст.л. меленого кмину і 0,5 ст. л. насіння кунжуту. Розмішати та додати 0,5 чайної ложки кошерної солі (або звичайної нейодованої солі) та 1 чайну ложку меленого чорного перцю).


Шакшука: інструкції по приготуванню

Шакшука від Ольги Йорк. Крок 1Крок 1. Розігріти духовку до 233 градусів. Вимийте і висушіть свіжі продукти. Розрізати лаваш на 8 однакових за розміром трикутників (щоб отримати в цілому 16 трикутників). Нарізати на маленькі квадрати картоплю, кабачок та зелені томати (Tomatillos). Почистити та дрібно нарізати часник або пропустити через м’ясорубку. Лимон нарізати на червертинки, видалити насіння.


Шакшука від Ольги Йорк. Крок 2Крок 2. Застеліть деко фольгою, розмістіть нарізані зелені томати, збризніть оливковою олією та приправте сіллю й перцем, ретельно перемішайте. Обсмажте протягом 10 хвилин, війміть з духовки та відставте.


Шакшука від Ольги Йорк. Крок 3Крок 3. Візміть соквороду (антипригарну якщо маєте), розігрійте на середньому вогню, додайте дві ст. л. оливкової олії, картоплю, приправте сіллю та перцем, готуйте протягом 4-6 хвилин.  Додайте кабачок, приправте сіллю та перцем, готуйте протягом 2-4 хвилини.


Шакшука від Ольги Йорк. Крок 4Крок 4. Додайте часник і половину приправи зартар в сковороду з овочами; приправте сіллю і перцем. Готуйте, помішуючи час від часу, від 1 до 2 хвилин, або до тих пір, поки овочі розм’яклі і ароматні. Додайте Tomatillos таі 1 склянку води, готуйте,  помішуючи, від 6 до 8 хвилин, або поки не загусне. Вимкніть вогонь і додайте сік половинки лимону; приправте сіллю і перцем за смаком. Якщо сковорода не призначена для випічки, перекладіть в  іншу посудину.


Шакшука від Ольги Йорк. Крок 5Крок 5. Помістіть лаваші на  лист для випічки. Збризніть оливковим маслом та приправте сіллю, перцем і залишками зартару; перемішайте ретельно. Викладіть в один  шар і випікайте в духовці 7 до 9 хвилин, або поки не підрум’яняться. Вийняти з духовки і перекладіть на таріль.


Шакшука від Ольги Йорк. Крок 6Крок 6. У той час як лаваш печеться, за допомогою ложки, створіть 2 лунки в центрі сковороди з готовим соусом. Розбийте яйце в кожну лунку; приправте сіллю і перцем. Рівномірно посипте сиром. Випікайте від 6 до 8 хвилин, або поки яєчні білки не будуть твердимиі і жовтки доведені до потрібного ступеня готовності. Вийміть з духовки і дайте постояти протягом принаймні 2 хвилин. Подавати з лавашем. Прикрасьте шматочками лимона, що залишились, якщо бажаєте. Насолоджуйтесь!

comments powered by HyperComments
Ольга Йорк
Ольга Йорк
Уродженка Сумщини, багато років живе у США, працює терапевтом з масажу. Підтримує та поляризує українські традиції. Надає постійну фінансову підтримку українським церквам, благодійним організаціям, допомагаючи, зокрема, родинам учасників АТО, вимушеним переселенцям, дітям-сиротам.
Top