Вы здесь
Главная > Досуг > Кулинария > Пиріг зі сливами та горіхами (Zwetschgen-nuss-cake)

Пиріг зі сливами та горіхами (Zwetschgen-nuss-cake)

Пиріг зі сливами та горіхами

Швейцарська кухня дуже різноманітна. Як на мене, про неї можна розповідати-перерерозповідати цілими днями. Так склалося історично, що швейцарці широко використовують кулінарний досвід сусідніх держав, — Франції, Німеччини, Італії… Тому їхні страви в більшості випадків – варіації кухонь країн-сусідів з доповненням інгредієнтів, які доступні жителям кантонів.

Сьогодні я говоритиму про північну Швецарію, а саме – кантон Аргау. У вихідні дні, завчасно домовившись про зустріч, його жителі пригощають своїх гостей смачненькими пирогами. Я розкажу про приготування одного з них, – зі сливами та горіхами. Швейцарці називають його «Zwetschgen-nuss-cake». А допоможе освоїти приготування цього смаколика господиня маленького швейцарського містечка Унтерлюнкофен Міріем Айхольцер.

Інгредієнти для приготування:

Для тіста:

  • Цукор – 120 г
  • Масло вершкове —  100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Горіхи (будь-які) – 50 г
  • Мука – 200 г
  • Молоко – 100 мл.
  • Розпушувач для тіста – 1 шт.

Для начинки:

  • Сливи – 800 г
  • Шнапс – 2 ст. л.
  • Горіхи (будь-які) – 150 г
  • Цукор – 220 г
  • Крем-сир – 100 г

Пиріг зі сливами та горіхами: інструкції по приготуванню

Пиріг зі сливами та горіхами. Крок 1Крок 1. Для початку приготуємо тісто. 100 грамів вершкового масла та 120 грам цукру збиваємо міксером.


Пиріг зі сливами та горіхами. Крок 2Крок 2. Додаємо до суміші трішки солі та 2 яйця – збиваємо.


Пиріг зі сливами та горіхами. Крок 3Крок 3. Після цього додаємо до зміксованого 50 грамів дуже мілко подрібнених горіхів, 200 грам муки, 100 мілілітрів молока та розпушувач для тіста.


Пиріг зі сливами та горіхами. Крок 4Крок 4. Все збиваємо блендером. В результаті має вийти така суміш.


Пиріг зі сливами та горіхами. Крок 5Крок 5. Викладаємо все в форму для випічки.


Пиріг зі сливами та горіхами. Крок 6Крок 6. Далі на тісто нам потрібно викласти сливи, попередньо їх підготувавши: до 800 грамів навпіл поділених слив додати 70 грамів цукру (близько 3 столові ложки) та 2 столові ложки шнапсу. Перемішати.


Пиріг зі сливами та горіхами. Крок 7Крок 7. Сливова суміш (з цукром та шнапсом) перед використанням має настоятися близько години. Тому цю начинку потрібно підготувати заздалегідь.


Пиріг зі сливами та горіхами. Крок 8Крок 8. Далі – ставимо в духовку на 1 годину. Температура приготування – 180°C.


Пиріг зі сливами та горіхами. Крок 9Крок 9. Тепер готуємо для нашого пирога горіхи. В рецепті пропонується фундук. Ми взяли мигдаль. Трішки його подрібнюємо в блендері. Потім готуємо карамель. Дві ложки води та 100 цукру прожарюємо на сковорідці і додаємо туди 150 грам горіхів, прожарюємо. Викладаємо горіхи для охолодження.


Пиріг зі сливами та горіхами. Крок 10Крок 10. Після годинного запікання дістаємо з духовки наш сливово-горіховий пиріг.


Пиріг зі сливами та горіхами. Крок 11Крок 11. 100 грам крем-сиру перемішуємо з 50 грамами (2 ст.л.) цукру. Намазуємо на наш пиріг. Викладаємо горіхи.


І «вуаля», пиріг зі сливами та горіхами готов! Bon Appetit!

Пиріг зі сливами та горіхами

comments powered by HyperComments
Top